Kookvragen: Soep

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Kookvragen: Soep
1 van 1
<
>
Onderstaand vindt u een aantal vragen, antwoorden en tips over het bereiden van soep.
Ik heb teveel zout of peper toegevoegd. Hoe kan ik dit verhelpen?
De enige manier om dit op te lossen is door meer vloeibare ingrediënt(en) toe te voegen om de soep aan te lengen en weer goed op smaak te krijgen. Wat meestal aangeraden wordt (aardappels toevoegen) helpt niet. Wij adviseren om specerijen in kleine beetje tegelijk toe te voegen en vaak te proeven. Zout toevoegen doet u pas aan het eind van het kookproces, omdat soep vaak slinkt waardoor de smaak geconcentreerder wordt doordat de vloeistof verdampt.

Hoe kun je een te dikke soep het beste aanlengen?
Heel eenvoudig door extra vloeistof toe te voegen: wat meer room, een scheutje bouillon extra, wat water of wijn. Roer geleidelijk wat extra vloeistof door de soep tot u weer de perfecte consistentie heeft.

Is er een eenvoudige manier om soep in te dikken?
Er zijn heel veel manieren! De simpelste manier is om de pan zonder deksel even te laten koken, waardoor water verdampt, wat een dikkere soep geeft. U kunt de soep ook (in porties) pureren met een keukenmachine of staafmixer. Gepureerde aardappels of dikke room die u in kleine beetjes door de soep roert binden ook heel goed.

Wat is een roux?
Roux is een bindmiddel op basis van gelijke hoeveelheden meel en vet die vaak gebruikt wordt in sauzen, jus, soep en gerechten uit de Cajun en Creoolse keuken. Een roux is zeer geschikt voor het binden van soep. Op deze website vindt u meer informatie over roux.

Hoe kun je soep het best invriezen?
De beste manier om soep in te vriezen is om het helemaal te laten afkoelen, in porties te verdelen en in luchtdichte, vochtbestendige bakjes te scheppen en dan in te vriezen. Om een grote pan soep veilig af te laten koelen zet u de pan in een gootsteen met koud water. Roer de soep af en toe tot deze op kamertemperatuur is. Zet nooit een volle pan in de koelkast om ‘even snel’ af te koelen.

Als u extra soep maakt om in te vriezen, stop het kookproces dan net voor de groenten gaar zijn. U vriest de soep in, en laat hem voor gebruik ontdooien. Dan warmt u de soep weer op en kan het kookproces afgerond worden. Voor een soep waarin rauwe eieren of fragiele groenten worden gebruikt kunt u deze het best achterwege laten en deze pas na het ontdooien toevoegen. Bevroren, ontdooide en opnieuw opgewarmde eieren, groenten en aardappels hebben de tweede ronde gewoon niet dezelfde smaak en structuur.

Bekijk ook ons artikel waarin we je uitleggen hoe je zelf runderbouillon kan maken!

Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten