GRATIS LIDMAATSCHAP!

Bewaar je Favoriete recepten! Voeg labels, beoordelingen, recepten en meer toe. Gratis en gemakkelijk!

Verwante categorieën


Hoe maak je roereieren

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Hoe maak je roereieren
1 van 12
<
>
Het geheim van romige, net niet meer vloeibare roereieren zit 'em in het roeren. Op laag vuur en met wat geduld maak je perfecte roereieren.

1
We hebben 4 eieren gebruikt, 4 eetlepels (60 ml) melk en zout en peper naar smaak.
Hoeveel eieren?
Gebruik 2 eieren per persoon voor een normale portie, of 3 voor een wat ruimere portie.
2 Hoe maak je roereieren stap foto 2
Breek de eieren in een grote kom.
3 Hoe maak je roereieren stap foto 3
Verdun de eieren met melk, room of zelfs water; dit maakt de roereieren (mits op laag vuur gebakken) romiger/zachter. Gebruik ongeveer 1 eetlepel melk (15 ml) per ei.
4 Hoe maak je roereieren stap foto 4
Klop de eieren met een garde op tot ze goed gemengd zijn. Voeg nog geen zout toe, dit kan de eieren wat taai maken.
5 Hoe maak je roereieren stap foto 5
Verhit een koekenpan op medium vuur. We hebben een klontje boter gesmolten in de pan om een wat romigere smaak aan de eieren te geven, maar je kunt ook plantaardige olie gebruiken.
6 Hoe maak je roereieren stap foto 6
Schenk het eimengsel in de pan zodra de boter begint te bubbelen of een druppel water in de pan gaat sissen. Zet het vuur meteen naar middellaag. Roer nog niet, je wilt de eieren eerst iets steviger laten worden.
7 Hoe maak je roereieren stap foto 7
Bestrooi het eimengsel met zout en peper naar smaak (ongeveer 1/4 theelepel zout om mee te beginnen). Dit is ook de tijd om gehakte verse kruiden, geraspte kaas, gehakte lenteui, gebakken champignons, blokjes tomaat of iets anders naar smaak toe te voegen.
8 Hoe maak je roereieren stap foto 8
Gebruik een pollepel om de eieren vanaf de rand naar het midden te bewegen. Blijf je pollepel over de bodem van de pan schrapen zodat de eieren in beweging blijven terwijl ze gaar worden.
9 Hoe maak je roereieren stap foto 9
Je moet nu de bodem beginnen te zien als je met de pollepel over de bodem schraapt.
10 Hoe maak je roereieren stap foto 10
Als de eieren net niet meer vloeibaar zijn, schraap dan voorzichtig het ei naar het midden van de pan.
11 Hoe maak je roereieren stap foto 11
Zet het vuur uit, maar laat de pan op het vuur staan. De roereieren blijven nog nagaren door de warmte van de pan en de eieren zelf. Nu is het tijd om je broodjes te roosteren en borden te pakken.
12 Hoe maak je roereieren stap foto 12
Verdeel je romige, luchtige eieren over de twee borden. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe voor serveren, of zet de zout en peper op tafel.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

  Beoordelingen

›› Meer beoordelingen (2)
Deel je mening. Voeg een beoordeling of opmerking toe.Klik op emoticons om toe te voegen.

Hoe beoordeel je het in totaal?

Niet zo goed Uitstekend
Hoe moeilijk was de bereiding?

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten