Biefstuk bakken

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Biefstuk bakken
1 van 1
<
>
Hier leggen we je stap-voor-stap uit hoe je een perfecte biefstuk bakt. Een tip van veel topchefs is om de biefstuk eerst op het fornuis te bakken en dan af te maken in de oven. Zo krijg je elke keer weer een heerlijke biefstuk die mooi bruin is van buiten en heerlijk mals van binnen.

1
Neem biefstuk op kamertemperatuur. Wrijf de biefstuk in met 1/4 theelepel olie per kant en bestrooi royaal met zout en peper.
2
Verwarm de oven voor tot 260 graden C / gasstand10 (een zeer hete oven geeft sappig, mals vlees). Zet een ovenvaste koekenpan van 25cm (gietijzer is een goede keus) in de oven terwijl deze voorverwarmt.
3
Als de oven 260 graden C heeft bereikt, haal de pan dan met ovenwanten uit de oven. Voorzichtig! De pan én het handvat zijn zeer heet. Zet de pan op het fornuis en zet het vuur hoog.
4
Leg de biefstuk meteen in het midden van de hete, droge pan. Bak ze 1 tot 2 minuten zonder ze te bewegen; draai de biefstuk om en bak nog eens 1 tot 2 minuten.
5
Zet de pan met de aangebraden biefstuk in het midden van de hete oven. Verwarm ze tot ze de gewenste gaarheid hebben, ongeveer 3-5 minuten. Gebruik een vleesthermometer om de exacte gaarheid te bepalen:

Rare - 52 graden C
Medium rare - 54 graden C
Medium - 60 graden C
Medium well - 65 graden C
Well done - 70 graden C
6
Leg de biesftuk op een rooster of verwarmd bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk 5 to 10 minutes rusten alvorens op te dienen. Gedurende deze rusttijd zal de biefstuk nog nagaren (de temperatuur van de biefstuk zal 5 tot 10 graden stijgen nadat ze uit de oven zijn gehaald) en de sappen verdelen zich weer door het vlees.
7
Nu zijn je biefstuks perfect en klaar om op te dienen! Als je een saus bij je biefstuk wilt serveren, kun je de rusttijd gebruiken om snel deze pepersaus te maken, of deze marsala wijnsaus.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten