Ei koken

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: Chef4Six
Ei koken
1 van 1
<
>
Iedereen kan een ei koken.... maar hoe lang moeten ze eigenlijk koken? Voor iedereen die het niet meer zeker weet, hier de aanwijzingen voor zachtgekookte én hardgekookte eieren.

1
Zachtgekookte eieren
Doe de eieren in een steelpannetje zodat ze genoeg ruimte hebben om te bewegen. Voeg genoeg water toe, zodat de eieren een paar centimeters onder water staan. Zet het pannetje op hoog vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt, tel je de minuten. Kook de eieren 3 minuten. Haal daarna de eieren uit het water met een schuimspaan en zet ze in een eierdopje om te serveren.
2
Hardgekookte eieren
Doe de eieren in een steelpannetje zodat ze genoeg ruimte hebben om te bewegen. Voeg genoeg water toe, zodat de eieren een paar centimeters onder water staan. Zet het pannetje op hoog vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt, tel je de minuten. Kook de eieren 6 minuten. Giet de eieren af en leg ze in koud (stromend) water om af te koelen. Pel ze zodra ze zijn afgekoeld. Je kunt de eieren ook (ongepeld) bewaren in de koelkast, tot maximaal een week.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten