Zelf pasta maken

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Zelf pasta maken
1 van 11
<
>
Zelf pastadeeg maken is veel eenvoudiger dan u denkt!

Mixer of met de hand
Als u een elektrische mixer heeft wordt het nog simpeler, maar zelfs met de hand bereiden is niet moeilijk. De eerste en belangrijkste beslissing die u moet maken, is welke graansoort u gaat gebruiken.

1 Zelf pasta maken stap foto 1
Voor dit pastadeeg gebruiken wij durumtarwe, eieren, zout en water naar behoefte om te bevochtigen.
2 Zelf pasta maken stap foto 2
  • Als u een mixer gebruikt, doe het meel dan in de kom.
  • Als u het deeg met de hand bereidt, maak dan een bergje meel op een plat, niet-poreus oppervlak (keukenblad of tafelblad).
3 Zelf pasta maken stap foto 3
  • Vermeng meel en eieren met de mixer op lage tot medium stand. Gebruik deeghaken.
  • Maak met een lepel of met de hand een kuiltje in het meel en breek hier de eieren in.Gebruik een vork om de eieren langzaam met het meel te vermengen.
4 Zelf pasta maken stap foto 4
Wij raden aan om in pastadeeg zout te gebruiken, omdat zout de smaken accentueert; zonder zout is de pasta erg flauw.
5 Zelf pasta maken stap foto 5
  • Kneed het deeg tot het een gladde, stevige en droge structuur heeft. Als het deeg te vochtig is, wordt het plakkerig. Dit geeft problemen bij het uitrollen of als u het door de pastamachine haalt. Het deeg moet een hechte eenheid vormen, maar meer niet.
  • Voor kneden met de hand, zie Stap 6.
6 Zelf pasta maken stap foto 6
Als het deeg nog plakkerig aanvoelt, kneed u het met de hand verder, waarbij u al knedend wat extra durumtarwe toevoegt. Bestrooi het werkvlak met durumtarwe en leg het deeg erop. Strooi nog wat durumtarwe over het deeg, en kneed tot het glad en heel stevig is.
7 Zelf pasta maken stap foto 7
Als het deeg zonder plakken op een schoon werkblad gelegd kan worden, is het klaar om tot pasta gevormd te worden. Afhankelijk van hoe fijn de durumtarwe was, is het deeg meer of minder glad.
8 Zelf pasta maken stap foto 8
Verdeel het deeg in porties groot genoeg voor een vel pasta. Als u nog niet ervaren bent in het maken van pastadeeg, houd de porties dan relatief klein, zodat ze handzamer zijn (ongeveer zo groot als een tennisbal). Hoe meer ervaring u heeft met deeg, hoe groter de porties zijn die u kunt verwerken.
9 Zelf pasta maken stap foto 9
Wikkel de porties stevig in een stuk keukenplastic en laat ze ongeveer een uur bij kamertemperatuur rusten, zodat de gluten hun werk kunnen doen. Het deeg zal hierna makkelijker te verwerken zijn, en het voorkomt dat het deeg te elastisch is en terugspringt als u het oprekt. U bent nu klaar om het deeg te snijden.
10 Zelf pasta maken stap foto 10
Dit basisrecept voor pastadeeg zoals wij dat hier hebben uitgelegd, is geschikt voor allerlei soorten pastasaus. Wilt u variëren en experimenteren, voeg dan spinazie, tomaat, basilicum of andere smaken toe.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Deel je mening. Voeg een beoordeling of opmerking toe. Klik op emoticons om toe te voegen.

Hoe beoordeel je het in totaal?

Niet zo goed Uitstekend
Hoe moeilijk was de bereiding?

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten