Zo bak je de perfecte cheesecake!

Artikel van: allrecipes   
Zo bak je de perfecte cheesecake!
1 van 1
<
>
Een cheesecake bakken hoeft niet moeilijk te zijn, met deze eenvoudige tips!
Tips voor een perfect gebakken cheesecake
De methode om een cheesecake te bakken is de sleutel tot perfectie. Professionele bakkers en pattisiers bakken een cheesecake in een waterbad. Deze methode zorgt ervoor dat de cheesecake gelijkmatig verwarmt en daardoor niet te donker wordt, schift of barst. Een springvorm is de beste keus om je cheesecake in te bakken, omdat je de cheesecake dan makkelijk uit de vorm kunt halen. Maar bakken in een muffinbakblik of andere taartvorm kan ook. Als je een gewone taartvorm gebruikt, vet de vorm dan goed in en bedek de bodem met bakpapier.

Bakken in een waterbad
Verwarm je oven voor tot de temperatuur die in het recept staat aangegeven. Wikkel aluminiumfolie om de buitenkant van de bodem en rand van de springvorm zodat er geen water in kan komen. Zet de springvorm in een (grotere) ovenschaal en zet ze in de oven. Kook water en vul de buitenste ovenschaal met heet water, tot ongeveer halverwege de rand van de springvorm. Cheesecakes bakken meestal ongeveer 1½ uur, dus check na een uur of er nog voldoende water in de ovenschaal zit.
Is de cheesecake al klaar?
Omdat cheesecakes zacht zijn is het soms moeilijk te beoordelen wanneer een cheesecake klaar is. Eén methode is om de interne temperatuur te meten met een vleesthermometer. De ideale temperatuur in het midden van de cheesecake is 70-72°C. Je kunt ook een mes in het midden van de cheesecake steken en als deze er schoon uitkomt, is de cheesecake klaar. Sommige bakkers zetten de oven uit en laten de cheesecake er nog een uur in staan om er zeker van te zijn dat de cheesecake helemaal stevig is.
Koelen voor het beste resultaat
Zodra de cheesecake uit de oven is, moet deze goed gekoeld worden. Zet de taart een aantal uren, het liefst een nacht, in de koelkast. De cheesecake zal dan van de rand weggetrokken zijn. Haal voorzichtig een mes langs de rand van de cheesecake zodat het niet blijft plakken.
De taart uit de vorm halen
Maak de springvorm voorzichtig open, let erop dat de taart niet blijft plakken aan de rand. Haal voorzichtig de ring er van af. Als je een gewone taartvorm hebt gebruikt kun je de cheesecake uit de vorm halen door een bord omgekeerd op de bovenkant te leggen. Draai de vorm op het bord om en verwijder de taartvorm. Leg dan een serveerschaal omgekeerd op de taart en draai weer om. Haal het bovenste bord weg en verwijder voorzichtig het bakpapier, zodat je niet de toplaag van de cheesecake meeneemt. Als de cheesecake toch wat 'beschadigd' is geraakt, kun je dat verhullen met een laagje chocoladeglazuur, fruitpuree of gezoete slagroom of zure room.
De final touch
Voor een gladde cheesecake kun je een heet, warm mes langs de randen en de bovenkant halen. Je kunt nu ook toppings toevoegen, zoals fruit of chocoladeglazuur.

Bekijk onze receptencollectie voor cheesecake voor heerlijke recepten en inspiratie!
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

›› Meer beoordelingen (2)
 • heb hem net gemaakt, maar volgens mij is hij nog te zacht. Even een nacht in de koelkast en hopen dat hij opstijft.
  Geplaatst: 08 dec 2017 Makkelijk

  Beoordeling: Nanda

  Geplaatst: 18 jul 2016 Makkelijk
  Nanda
  • Nanda
  • Gevorderd
  • Groningen, Nederland

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten