Potten steriliseren

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Potten steriliseren
1 van 4
<
>
Leer hier hoe je het beste potten kunt steriliseren voor het maken van jam of het inmaken van groenten en fruit. We gebruiken twee methodes: koken en in de oven. Het steriliseren van de potten en flessen is cruciaal voor het tegengaan van bacteriën en schimmel.

Bereid de potten en deksels voor
Potten steriliseren stap foto 2
Bekijk goed of de potten en deksels die je gebruikt vrij zijn van deuken, krassen of barsten. Je kunt ze meerdere malen gebruiken, maar zorg ervoor dat je deksels relatief nieuw zijn voor het beste resultaat. Was de potten en deksels in heet zeepsop.
Methode 1 - koken
Potten steriliseren stap foto 4
Doe de potten en deksels in een grote pan en bedek ze helemaal met water. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken. Laat de potten in het hete water staan tot je klaar bent om ze te vullen.
Methode 2 - in de oven
Potten steriliseren stap foto 6
Verwarm de oven voor op 140°C. Zet de potten en deksels op een bakplaat of in een ovenschaal en zet ze dan 10 minuten in de oven. Hou de potten warm in de oven tot je klaar bent om ze te vullen.
Rubberen ring
Als je potten of weckpotten een rubberen ring hebben, leg deze dan niet in de oven, maar kook ze, anders kunnen ze kapot gaan.
Bekijk onze receptencollectie voor inmaken voor meer tips en recepten.
Bekijk ook onze receptencollectie voor jam, marmelade en compote, allemaal recepten van thuiskoks zoals jij!
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten