8 tips voor perfecte glutenvrije cake

Artikel van: Fiorella Amodio, arts   
8 tips voor perfecte glutenvrije cake
1 van 1
<
>
Wil je een glutenvrije cake bakken, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Heb je geprobeerd glutenvrij te bakken maar is het uitgelopen op misbaksels? Bakken is wetenschap, maar niet een hele moeilijke. Met een paar simpele stappen en de juiste verhouding van glutenvrije meelsoorten, kun je makkelijk zelf heerlijke cakes bakken. Volg deze eenvoudige tips om de perfecte cake, cupcakes of muffins te bakken.

Voeg niet meer vocht toe
1
Glutenvrij cakebeslag lijkt dikker dan normaal beslag. Dit hoort zo, probeer het niet dunner te maken door meer vocht toe te voegen.
Haal snel uit de vorm!
2
Glutenvrije cakes kunnen erg vochtig worden als ze te lang in de hete bakvorm blijven zitten. Haal cakes en muffins dus zo snel mogelijk uit de vorm als je ze uit de oven haalt.
Hoeveelheden zijn zeer belangrijk
3
Glutenvrij bakken is wetenschap. Ingrediënten moet je dan ook zo nauwkeurig mogelijk afmeten. Wegen is het beste.
Kwaliteit van ingrediënten
4
Investeer in ingrediënten van goede kwaliteit, want dit maakt het verschil in smaak en structuur. Zorg dat je een goed kwaliteit cacao, chocola, vanille extract, boter etc. gebruikt.
Gebruik bindmiddelen
5
Bijna alle recepten hebben bindmiddelen nodig om stevigheid, structuur en luchtigheid te geven. Xanthaangom is bij uitstek een goede keuze voor cakes, koekjes en muffins. Als je kleinere vormen maakt, zoals mini muffins, mini cupcakes of cake pops, hoef je wellicht geen xanthaangom toe te voegen.
Geen gekoelde ingrediënten
6
Behalve bij het maken van taartdeeg, gebruik je voor het maken van glutenvrije cakes ingrediënten op kamertemperatuur.
Hou het vochtig
7
Om droogheid tegen te gaan, kun je appelmoes toevoegen. Of maak een laagjestaart die je met frosting of siroop bedekt. Je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken in plaats van gewone suiker om vocht vast te houden.
Kleiner is beter
8
Maak kleinere vormen van je gebak; mini muffins, mini cakes, cake pops, mini koekjes, etc. Zo is het makkelijker om een stevige structuur te houden en kruimelen tegen te gaan.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

Beoordelingen

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten