GRATIS LIDMAATSCHAP!

Bewaar je Favoriete recepten! Voeg labels, beoordelingen, recepten en meer toe. Gratis en gemakkelijk!

Verwante categorieën


Hoe kook je mosselen

Artikel van: allrecipes  |  Foto van: allrecipes
Hoe kook je mosselen
1 van 1
<
>
Een eenvoudige, heerlijke manier om mosselen te koken.

Stomen
Er zijn verschillende manieren om mosselen te koken. De methode die wij hier uitleggen (stomen) is geschikt voor alle soorten mosselen.


1
We gebruikten 250 gr verse, schoongemaakte mosselen, 60 ml witte wijn, 1 theelepel fijngesneden knoflook en 1 eetlepel boter. De bereiding begint als de mosselen zijn schoongemaakt en zal 3-4 minuten duren.
2
Op een middelhoge vlam een pan voorverwarmen. Als de knoflook fijngesneden is, voegt u een klein beetje boter aan de pan toe. Roer de knoflook door de boter. In plaats van boter kunt u ook een beetje lichte olijfolie gebruiken.
3
Bak de knoflook tot deze goudbruin van kleur is. Niet laten aanbranden, aangezien verbrande knoflook erg bitter van smaak is. Mocht de knoflook te veel gebakken zijn, gooi dan zowel boter als knoflook weg, maak de pan schoon en begin opnieuw.
4
Als de knoflook mooi goudbruin is voegt u de mosselen toe. Let er daarbij op dat u niet teveel mosselen in één keer toevoegt; als ze op elkaar liggen, gaan de mosselen die onderop liggen moeilijk of niet open. In deze bereidingsvorm voegt u zoveel mosselen toe, dat de bodem van de pan bedekt is. Schud de mosselen door de knoflookboter en geef de schelpen een vetlaagje. Niet te krachtig schudden, omdat de schelpen makkelijk stuk gaan.
5
Als de mosselen een vetlaagje hebben ong. 60 ml wijn per dozijn mosselen toevoegen. Dit geeft voldoende stoom om de schelpen open te laten gaan. De wijn zorgt er ook voor dat de temperatuur in de pan daalt; sluit de pan met een deksel en laat nog een paar minuten op het vuur staan.
6
Na ong. 4 minuten het deksel verwijderen. De meeste of alle mosselen zullen nu geopend zijn. In tegenstelling tot venusschelpen kunnen mosselen ook opengaan als ze nog niet gaar zijn. Als er nog gesloten mosselen in de pan zitten, kan het zijn dat ze niet lang genoeg gekookt zijn, of dat ze bedorven zijn en weggegooid moeten worden. Zijn de meeste mosselen nog gesloten, sluit dan de pan en wacht nog een minuut of 2. Let er evenwel op dat de mosselen niet te lang koken, daar worden ze taai en korrelig van.
7
Na ong. 4 minuten het deksel verwijderen. De meeste of alle mosselen zullen nu geopend zijn. In tegenstelling tot venusschelpen kunnen mosselen ook opengaan als ze nog niet gaar zijn. Als er nog gesloten mosselen in de pan zitten, kan het zijn dat ze niet lang genoeg gekookt zijn, of dat ze bedorven zijn en weggegooid moeten worden. Zijn de meeste mosselen nog gesloten, sluit dan de pan en wacht nog een minuut of 2. Let er evenwel op dat de mosselen niet te lang koken, daar worden ze taai en korrelig van.
Artikel verzorgd door:
Allrecipes

  Beoordelingen

Deel je mening. Voeg een beoordeling of opmerking toe.Klik op emoticons om toe te voegen.

Hoe beoordeel je het in totaal?

Niet zo goed Uitstekend
Hoe moeilijk was de bereiding?

Geschiedenis

Recent bekeken


Recent gezocht


Gerelateerde recepten