Adele's Italiaanse kip

    Adele's Italiaanse kip

    83keer bewaard
    1uur10min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Iemand die echt van je houdt, zal ook van je houden ondanks je knoflookadem! De kip wordt aangebraden en dan verder bereid op een bedje van knoflooktenen. Eet dit met tagliatelle en tomaten en ui met kruiden. Het maakt niet uit welk deel van de kip je gebruikt - 2 stukken per persoon.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 10 bolletjes knoflook, losse teentjes en ontveld
    • 8 kipfiletjes, doormidden gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel witte wijn
    • vers gemalen zwarte peper
    • 1 ui, gehakt
    • 1 theelepel olijfolie
    • 2 eetlepels boter
    • 2 blikjes (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
    • 225 gr tagliatelle, spinazie of gewoon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 80°C/gasstand 1/4.
    2. De knoflook ontvellen en persen om het sap te verwijderen. In een grote koekenpan de kipfilet met 1 eetlepel olijfolie en witte wijn aanbraden. De knoflook in een licht ingevette ovenschaal van 23x33 cm doen en de aangebraden kip erop leggen.
    3. Een snufje gemalen zwarte peper over de kip sprenkelen. Afdekken en gedurende 30-45 minuten in de voorverwarmde oven bakken, of tot de kip gaar is.
    4. In een middelgrote koekenpan de ui met 1 theelepel olijfolie en boter bakken, tot het zacht en goudkleurig is.
    5. Tomaten en rozemarijn toevoegen, of een andere favoriete (combinatie van) verse kruid(en). Vermengen en van het vuur nemen.
    6. Tagliatelle volgens de voorschriften op het pak bereiden en afgieten.
    7. Tagliatelle in een lange, ondiepe schaal leggen. De tomaten-uiensaus erover gieten en vervolgens de knoflookkip, eventueel met de resterende knoflook uit de ovenschaal.
    8. Garneren met blaadjes verse peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Rutger123
    van
    5

    Ja ik hou heel veel van knoflook, dus dit recept was echt iets voor mij. Van harte aanbevolen voor andere knoflookliefhebbers! Tip: Eet een handjevol rauwe peterselie na het nuttigen van veel knoflook. Dat helpt bijzonder met de "bijverschijnselen" van het knoflook eten - 23 sep 2009

    van
    1

    Mijn kip was heel erg droog. Maar voor de rest was het wel lekker. - 16 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren