Bijna vetvrij bananenbrood

    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />
    • < />

    Bijna vetvrij bananenbrood

    Bijna vetvrij bananenbrood

    (961)
    1uur5min


    946 personen hebben dit gemaakt

    Een verrassend geurige en stevige lekkernij waar u onbezorgd van kunt snoepen! Tevens is het een goede gelegenheid overrijpe bananen te verwerken. Voor de variatie kunt u noten of rozijnen toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 200 gr bloem
    • 150 gr suiker
    • 1 1/4 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel soda bicarbonaat (baksoda)
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • het wit van 2 eieren
    • 3 bananen, gepureerd
    • 60 ml appelmoes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm van 20x10 cm licht invetten.
    2. Vermeng in een grote kom bloem, suiker, bakpoeder, soda bicarbonaat en kaneel. Voeg eiwit, bananen en appelmoes toe. Vluchtig mengen; het hoeft geen gelijkmatig geheel te zijn. Schenk het beslag in de cakevorm.
    3. 50-55 minuten bakken in de voorverwarmde oven. U kunt controleren of het bananenbrood gaar is door met een breinaald in het midden te prikken; als deze schoon blijft, is het gerecht gaar. Uit de oven halen en laten afkoelen alvorens te snijden.
    4. Als de bananen al zwart zijn maar u hebt niet direct tijd om te bakken, leg ze dan in het vriesvak. U ontdooit ze zodra u tijd hebt de bananencake te bakken!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (961)

    Beoordelingen in het Nederlands (8)

    allrecipes
    7

    Het recept is aangepast: de hoeveelheid appelmoes (ipv appelstroop) is toegevoegd. Bedankt voor je opmerking Joke!  -  26 sep 2011

    van
    6

    Super makkelijk en lekkere zoete traktatie. Ik had alles in huis, gele rozijnen erbij gedaan, en nu zitten we te smullen van een warm brood/cake... Precies 55 min in de oven, perfect recept!  -  11 okt 2012

    Joke_hh
    van
    6

    Nog niet uitgeprobeerd. Er staat in het recept bij punt 2: "Voeg eiwit, bananen en appelstroop toe.". In de ingrediënten lijst staat alleen geen appelstroop, dus ook geen hoeveelheid..... Wat moet het zijn?  -  23 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren