Vetarme wortelcake

    Vetarme wortelcake

    32keer bewaard
    1uur


    16 personen hebben dit gemaakt

    Hou je niet in en eet lekker van deze vetarme taart die, ondanks dat, erg goed smaakt. Het is erg handig als je dit recept maakt in muffin vormpjes, zodat je ze individueel kan invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 6 eiwitten
    • 225g poedersuiker
    • 235g appelmoes
    • 110ml magere melk
    • 1 1/2 theelepel vanille extract
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 110g volkoren meel
    • 110g bloem
    • 1 (220g) blikje ananas op sap
    • 225g geraspte wortel
    • 60g gehakte walnoten
    • 85g sultana's (rozijnen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Bedek een 23x33 cm cakevorm met bakpapier (of vet licht in met olijfolie).
    2. Klop in een grote mengkom de eiwitten op. Voeg geleidelijk de suiker toe, dan de appelmoes, magere melk en de vanille. Roer de kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, bakpoeder, meel en bloem erdoorheen.
    3. Hak/pureer in een keukenmachine de ananas met het sap grof.
    4. Voeg aan het beslag, 1 ingrediënt per keer, de ananas, wortel, walnoten en rozijnen toe. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm.
    5. Bak de cake in 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. De cake is klaar als een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Vond de cake wat flauw smaken,ik denk dat ik de ananas de volgende keer vervang door bv verse mango, de appelmoes had ik al weg gelaten. - 16 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren