Kabeljauw met groenten in witte wijn

    Kabeljauw bereid met groenten in een witte wijn saus. Een magere, gezonde maaltijd die rijk is aan vitamine B en C. Dit visrecept is makkelijk te maken, voedzaam en rijk van smaak!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr verse kabeljauwfilet, in blokjes
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 100 gr ui, geschild en dun gesneden
    • 400 gr Roma tomaten of 4 grote tomaten
    • 1 middelgrote groene of rode paprika
    • 1/2 groene chilipeper, of meer of minder naar smaak
    • 100 ml droge witte wijn
    • 8 zwarte olijven, zonder pit
    • 1 eetlepel fijngehakte knoflook
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Besprenkel de in blokjes gesneden kabeljauw met citroensap en leg in een afgesloten bakje in de koelkast terwijl je de groenten voorbereid.
    2. Verhit olie in een medium koekenpan en bak de uien glazig. Was ondertussen de tomaten en paprika. Snij elke tomaat in 4 plakken, dan elke plak door de helft. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij in strips. Schraap de zaadjes uit de peper en hak fijn.
    3. Voeg tomaten, paprika, pepers en olijven toe aan de uien in de pan; schenk er witte wijn bij en kook 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kabeljauw toe, bestrooi met paprikapoeder en zet het vuur op medium. Dek af en kook nog 5 minuten.
    4. Bestrooi met verse koriander en serveer met gekookte aardappels, bulgur of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren