Linguine met pittige pompoenpesto

    Linguine met pittige pompoenpesto

    3keer bewaard
    50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een gerecht dat ondanks veel roosteren en pureren zeker de moeite waard is! Een heerlijke en gezonde vegetarische maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 eetlepel ontvelde pompoenpitten
    • 2 groene paprika's
    • 3 groene chilipepers, of naar smaak
    • een handje verse gehakte koriander
    • 3 teentjes knoflook
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper
    • 1 pak (500 gr) linguine
    • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
    • 1 citroen, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een voorverwarmde oven op 180°C/gasstand 4 de pompoenpitten 4-6 minuten roosteren.
    2. De ovenstand hierna verhogen tot 230°C/gasstand 8.
    3. Paprika en chilipeper over een bakplaat verdelen en 15-20 minuten roosteren, tot het vel begint te blakeren. Even laten afkoeken en het vel dan voorzichtig verwijderen. Het vel weggooien.
    4. In een blender of keukenmachien 4 eetlepels pompoenpit vermengen met koriander, knoflook en paprika-chilipepermengsel en grof hakken. Terwijl de machine pulseert langzaam olie en citroensap toevoegen. Zout en peper erdoor roeren.
    5. De pasta volgens de gebruiksaanwijzing koken. Afgieten en de pasta weer in de pan scheppen.
    6. De pan op een matig hoog vuur zetten en tomaat en pesto toevoegen. Goed roeren. Naar smaak meer zout en peper toevoegen. Garneren met de resterende pompoenpitten en stukjes citroen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren