Appelmuffins met tarwekiemen

    Appelmuffins met tarwekiemen

    5keer bewaard
    30min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Muffins op basis van tarwekiemen en licht gezoet met appels en basterdsuiker. Niet teveel melk toevoegen, daar worden de muffins soms te klef van (bak ze in dat geval iets langer).

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75 gr tarwekiemen
    • 225 ml karnemelk
    • 100 gr bloem
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel baksoda
    • het wit van 2 eieren
    • 1/2 appel, geboord en geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Tarwekiemen en karnemelk in een kommetje vermengen en 10 minuten laten weken.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een muffinvorm licht invetten of met papieren vormpjes vullen.
    3. In een grote kom bloem, suiker en baksoda vermengen. Tarwekiemmengsel en eiwit erdoor roeren. Geraspte appel erdoor scheppen. Verdeel het beslag over de bakvorm.
    4. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. 5 minuten laten afkoelen alvorens de muffins uit de bakvorm te verwijderen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren