Vetarm bananenbrood met walnoten

    (375)
    1 uur 15 minuten

    Een heerlijk stevig, vullend bananenbrood met walnoot. En nog vetarm ook!


    387 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren
    • 150 gr kristalsuiker
    • 2 zeer rijpe bananen, gepureerd
    • 4 eetlepels appelmoes
    • 5 eetlepels magere melk
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • 225 gr bloem
    • 1 dessertlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 30 gr walnool, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3. Een cakevorm met bakperkament beleggen en licht met bloem bestrooien.
    2. Eieren en suiker in een grote kom ong. 5 minuten licht en luchtig opkloppen. Banaan, appelmoes, melk, olie en vanille erdoor kloppen.
    3. Bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een apart kom zeven. Het bloemmengsel grof met het bananenmengsel vermengen. De walnoot erdoor scheppen en het beslag in de bakvorm schenken.
    4. Ong; 1 uur in voorverwarmde oven bakken tot het bananenbrood goudkleurig is en een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (375)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    4

    Het was heeeerlijk! Heb net zelf de helft van het brood op, hahah, en de familie de rest. Een paar kleine aanpassingen: Melk vervangen door magere yoghurt, walnoten door zonnebloempitjes en gewone bloem door volkorenbloem.  -  07 mei 2012

    van
    1

    super lekker recept! ik heb er nog wat chocolade vlokken doorheen gedaan!  -  25 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren