Maleisische gebraden kip

    (60)
    40 minuten

    Een eenvoudig recept en een specialiteit van mijn moeder. Kip gemarineerd in knoflook, oestersaus en kerriepoeder en vervolgens in de pan gebraden.


    90 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 4 eetlepels oestersaus
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 hele kip, in stukken
    • 100 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voor de marinade: knoflook, oestersaus en kerriepoeder in een niet-poreuze glazen schaal of kom vermengen. Stukken kip toevoegen en door de marinade draaien, 1 keer keren. De schaal afdekken en minstens 1/2 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. In een grote koekenpan of wok op hoog vuur de olie verhitten. Gemarineerde kip toevoegen (resterende marinade weggooien) en 20-25 minuten baken tot de kip krokant en bruin is en het vleesap helder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (60)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    van
    0

    De sterren zeggen alles! Ook namens de kinderen  -  20 aug 2014

    dieselkruimel
    0

    Lekker makkelijk en snel  -  01 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren