Zeetong met citroen en peterselie

    Zeetong met citroen en peterselie

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig en heerlijk recept en altijd een favoriet bij iedereen waar ik het aan serveer. De tongfilet wordt eerst gebakken in de pan en dan op smaak gebracht met verse peterselie, citroensap en gesmolten boter.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 4 zeetongfilets
    • Zout en versgemalen peper
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • 1 citroen, gehalveerd en 1 helft in plakjes
    • 30 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de bloem in een ondiepe kom; zet apart. Verhit de olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook hierin 1 minuut, tot het gaat geuren.
    2. Haal de tongfilets een voor een door de bloem en leg ze dan in de koekenpan. Breng op smaak met zout en peper. Laat ze een paar minuten bakken, draai om, bestrooi weer met zout en peper en bak ze goudbruin en gaar, in ongeveer 5 minuten.
    3. Leg de visfilets op een bord. Bestrooi met gehakte peterselie en pers de halve citroen uit over de vis. Giet de gesmolten boter over de filets. Versier met een plakje citroen en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties