Tomaat tonijn quiche

    Tomaat tonijn quiche

    1keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Wie heeft er niet blikjes tonijn in zijn keukenkastje staan en tomaten in de koelkast? Dit recept hoef je niet vantevoren te plannen, en als ik niet genoeg slagroom heb, doe ik half slagroom, half melk.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 vel deeg voor hartige taart
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 blikjes (elk 185 gr) tonijn op water
    • 2 grote tomaten, in plakjes gesneden
    • 3 hele eieren
    • 500 ml slagroom
    • Zout en versgemalen peper, naar smaak
    • 1 handvol geraspte Gruyere of Comté

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed een ronde taartvorm (23 cm) hiermee.
    2. Prik met een vork in, bedek met bakpapier en vul met droge bonen. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
    3. Besmeer de bodem van de taart met mosterd.
    4. Bedek met tonijn.
    5. Voeg dan de plakjes tomaat toe.
    6. Klop in een kom de eieren met de room los. Bestrooi met zout en peper en schenk dan over de vulling in de taart. Bestrooi met geraspte kaas en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van de taart goudbruin is.

    Blind bakken

    Afhankelijk van de oven, hoef je het deeg wellicht niet eerst voor te bakken. Je kunt dan de eerste stap overslaan en de taart lager in de oven zetten en iets langer bakken (10 minuten langer) zodat het deeg gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren