Mangosorbet met munt en rode peper

    Mangosorbet met munt en rode peper

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Recept suikerstroop. Voor ongeveer 300 cc suikerstroop 200 cc water en 200 gram suiker. Water en suiker in een pan doen en met een pollepel vermengen. Suiker bij matige hitte al roerende oplossen. Laat het suikermengsel ± 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen. Als u vaker sorbetijs maakt, kunt u de suikerstroop, in grotere hoeveelheden, ook van tevoren maken en in een afgesloten fles in de koelkast bewaren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr verse gepureerde mango
    • 300 cc suikerstroop
    • 15 gr limoenrasp
    • sap van 1 limoen
    • 30 gr eiwit
    • 30 ml vanille flavour
    • 1 rode peper
    • 1/2 Bos munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min in de diepvries  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de mango en verwijder de pit.
    2. Pureer de mango (haal de puree evt. door een zeef om een gladde massa te krijgen).
    3. Hak nu de munt en de rode peper zonder pitjes in fijne stukjes.
    4. Neem nu een scheut suikerstroop te samen met het limoensap en de rasp en de vanileflavour en doe dit in een steelpannetje (laat het rustig warm worden op matig vuur; NIET KOKEN).
    5. Roer dit mengsel nu door de mangopuree te samen met de rest van de suikerstroop.
    6. Klop het eiwit bijna stijf op en roer het mangomengsel er doorheen.
    7. Voeg het koude water toe.
    8. Draai nu af in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzing van de machine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren