Witte asperges met sinaasappeldressing

    (1)

    Een heerlijk recept voor gekookte verse witte asperges, perfect voor in het aspergeseizoen! In dit recept worden de gekookte asperges geserveerd met een sinaasappeldressing.


    48 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr witte asperges
    • 2 stengels venkelgroen
    • Voor de saus
    • 1 biologische (onbespoten) sinaasappel
    • 2 theelepels suiker
    • zout
    • peper
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 125 ml notenolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Het houtige uiteinde van de asperges afsnijden. De asperges van kopje tot uiteinde schillen. Was ze vervolgens en maak met keukentouw een bundeltje van de asperges. Kook ze in ruim water met zout gaar. Venkelgroen wassen en laten drogen.
    2. Was de sinaasappel goed schoon. Rasp 2/3 van de schil en de rest van de schil in hele dunne reepjes snijden. Het sap uitpersen. Het sap met de rasp, suiker, zout, peper en mosterd goed mengen. Als laatste de notenolie erdoor mengen.
    3. De asperges op een serveerschaal leggen, het keukentouw verwijderen. Schenk de saus over de asperges. Garneer met venkelgroen en de sinaasappelsnippers.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren