Salade van asperges met ham en kervel

    Salade van asperges met ham en kervel

    10keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Voorjaar zonder asperges? Gewoon ondenkbaar! Probeer voor de verandering eens deze maaltijdsalade met verse asperges en twee soorten ham.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr witte of groen asperges
    • 1 onbespoten citroen
    • zout
    • 1 theelepel suiker
    • 2 eieren
    • 150 gr rauwe ham
    • 200 gr gekookte ham
    • 2 kleine kropjes sla (b.v. little gem)
    • 2 handjes verse kervel
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 150 gr yoghurt
    • 1 eetlepel maïsolie
    • kruidenzout
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was de asperges, schil en snij ze in stukjes van 8 cm. Was de citroen en snij de helft in dunne schijfjes. Pers de andere helft uit, zet het sap apart.
    2. Breng een pan ruim water met een snufje zout, 1 theelepel suiker en de citroenschijfjes aan de kook, laat de asperges hierin 18-20 minuten gaar koken. Giet de asperges af en laat afkoelen.
    3. Kook de eieren in hetzelfde water tot ze hardgekookt zijn, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
    4. Snij de vetrand van de ham en snij vervolgens de ham in dunne reepjes van 4 cm lang. Was de sla en snij in grove stukken. Kervel fijnhakken.
    5. Leg de slablaadjes op een serveerschaal. Meng voor de dressing mayonaise, yoghurt, 1 eetlepel citroensap en olie in een grote kom. Voeg een snufje kruidenzout, peper en de kervel toe en klop alles met een garde tot een romige dressing.
    6. Ham en asperges aan de dressing toevoegen en mengen. Met kruidenzout, peper en citroensap op smaak brengen. Pel de eieren en snijd ze elk in acht partjes. Verdeel de salade over de slablaadjes en garneer met de ei-partjes. Lekker met geroosterd witbrood.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Lisa
    van
    0

    Heerlijk! Ik ben dol op witte asperges en dit was een leuke variant op de traditionele recepten voor witte asperges. - 20 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren