Gemarineerde groenten van de barbecue

    (109)

    Rooster de groenten aan spiesjes en serveer deze bij biefstuk of een salade. Restjes zijn lekker op stokbrood.


    118 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 4 eetlepel olijfolie
    • 4 eetlepel citroensap
    • handje verse basilcum, grof gehakt
    • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
    • 1 kleine aubergine, in dikke plakken
    • 2 rode paprika's, ontlijst en in dikke repen
    • 3 courgettes, in plakken
    • 6 verse champignons, steeltjes verwijderd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

    1. Olijfolie, citroensap, basilicum en knoflook in een kom vermengen. Schenk de marinade over de groenten, dek de schaal af en minstens 1 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De barbecue op hoge temperatuur voorverwarmen.
    3. De groenten over een rooster verdelen of aan spiesjes rijgen en 2-3 minuten per kant tot gewenste gaarheid roosteren. Nu en dan insmeren met marinade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (109)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren