Gerookte forel met witte asperges, aspergesoep en foreleitjes

    Gerookte forel met witte asperges, aspergesoep en foreleitjes

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Vers gerookte forel met witte asperges in een eenvoudige aspergesoep en gegarneerd met foreleitjes en kervel.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 24 verse asperges
    • Crème fraiche
    • Zout
    • 8 forelfilets
    • foreleitjes
    • kervel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

      Asperges koken

    1. Pak de asperges in de linker hand, laat de asperges op een plank rusten.
    2. Schil de asperges met een dunschiller van ruim een centimeter onder de kop naar beneden, doe dit half overlappend zodat alle schil wordt verwijderd; snijd 1/3 deel van de onderkant van de asperges af.
    3. Doe alle delen van de asperges in een pan of braadslee, voeg water toe tot ze juist onder staan en voeg naar smaak zout toe, dek af met een doek of doe er een (te) kleine deksel op zodat ze niet gaan drijven.
    4. Breng de asperges op hoog vuur aan de kook en laat 1 à 2 minuten zachtjes koken; verwijder de doek en laat ze in het kookvocht afkoelen; mochten de asperges wat te gaar worden, ze dan voorzichtig uit het kookvocht scheppen en apart van het kookvocht laten afkoelen.
    5. De asperges zijn zo klaar voor verder gebruik.
    6. Haal de onderste delen van de asperges uit het kookvocht en pureer deze in de blender; mix de puree met crème fraiche tot een lobbige crème en maak eventueel op smaak met zout.
    7. Verwarm de asperges en de aspergecrème door zodra de forelfilets de rookoven in gaan.
    8. Forel roken

    9. Ontdoe de forelfilets met een pincet van de nog aanwezige graten.
    10. Vet de forelfilets aan de huidzijde in met wat olijfolie.
    11. Zout de forelfilets lichtjes en leg ze met de huidzijde in de rookoven als deze voldoende rook produceert en op temperatuur is.
    12. Rook de forelfilets vooral niet te ver door, ongeveer 7 minuten voor filets (15 min voor een hele forel).
    13. Leg de warme filets met de huidzijde op je werkblad en trek voorzichtig de huid van de forel.
    14. Afwerking gerecht

    15. Schep in de voorverwarmde borden een laagje aspergecrème; Leg drie asperges naast elkaar in de soep. Leg hierop een forelfilet met de rookzijde naar boven. Dresseer hierover wat foreleitjes. Garneer met wat geplukte kervelblaadjes. Serveer direct

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren