Gnocchi

    Gnocchi

    13keer bewaard
    1uur


    396 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige recept gemaakt van aardappel, bloem en ei is het recept dat mijn familie al jaren gebruikt. Een Italiaanse klassieker. Je hoeft geen kant en klare gnocchi meer te kopen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 aardappels
    • 250 gr bloem
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de aardappels en voeg ze toe aan het water. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar, maar nog stevig. Giet af, laat afkoelen en pureer de aardappels.
    2. Meng de gepureerde aardappel, bloem en ei in een grote kom. Kneed het deeg tot een bal. Vorm slangetjes van kleine porties van het deeg. Leg de 'slangen' op een bebloemd oppervlak en snijd ze in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
    3. Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Laat de gnocchi erin vallen en kook ze 3-5 minuten tot de gnocchi weer boven komen drijven. Giet af en serveer met je favoriete saus.

    Video

    Gnocchi
    Gnocchi

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren