Kwark trifle met aardbeien

    Kwark trifle met aardbeien

    6keer bewaard
    15min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert in laagjes kun je serveren in een grote schaal, maar ik vind het leuk om het in individuele glaasjes te serveren. Afhankelijk van de grootte van de glaasjes, kun je hier 4 tot 6 porties uithalen.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 -6 porties

    • 4 plakjes cake, in kleine blokjes gesneden
    • paar scheutjes triple sec of cointreau
    • klein bakje aardbeien, schoongemaakt en in kleine stukjes
    • 1 bekertje (125 ml) slagroom
    • 2 eetlepels suiker
    • 1 beker (450 gr) kwark (naturel)
    • 1 zakje vanillesuiker (of meer suiker naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Leg de blokjes cake in een kom of op een bord en besprenkel met wat cointreau of triple sec.
    2. Klop de slagroom stijf met twee eetlepels suiker (of naar smaak). Voeg dan de kwark en de vanillesuiker toe en roer goed door. Proef het kwarkmengsel of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog extra suiker toe.
    3. Leg in elk glaasje eerst een paar blokjes cake. Daarbovenop een schepje aardbeienstukjes. Dan een flinke lepel van het kwarkmengsel en herhaal deze lagen nog een keer. Garneer eventueel met een hele of halve aardbei.
    4. Zet in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren