Witte asperges met ei

    Witte asperges met ei

    9keer bewaard
    30min


    98 personen hebben dit gemaakt

    Simpel maar zo lekker!

    CookingHan Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 gram witte asperges
    • 2 eieren
    • 100 gram boter
    • 1 snufje nootmuskaat (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de asperges met een dunschiller. Van net onder de kop naar het uiteinde. Vergeet niet de houterige uiteindes eraf te breken.
    2. Kook de asperges 7 min in een liggende pan in water met een klontje boter. Leg een schone theedoek op de asperges, zodat de bovenste ook vochtig zijn.
    3. Laat de asperges 15 tot 20 min in het kookvocht na garen.
    4. Kook ondertussen de eieren hard. Wanneer ze klaar zijn, pellen en prakken. Smelt de boter in een pannetje.
    5. Asperges opdienen op heet bord met geprakt ei en gesmolten boter eroverheen.

    Tip

    gebruik de kontjes en schillen voor aspergesoep

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    13

    - Gewaardeerd op - 13 mei 2013

    van
    7

    - Gewaardeerd op - 13 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren