Krieltjes met spekjes en mosterddressing

    Krieltjes met spekjes en mosterddressing

    2keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Net weer wat anders dan anders en lekker snel en simpel.

    CookingHan Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram krieltjes
    • 50 gram spekjes
    • 2 lente uitjes
    • 2 eetl witte wijnazijn / witte basamico
    • 2 theel mosterd
    • naar smaak peper / zout / basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Kook de krieltjes in de schil 10 min. Evt wat zout aan het water toevoegen.
    2. Bak ondertussen de spekjes uit. Wanneer ze knapperig zijn, neem de pan van het vuur en leg de spekjes op een keukenpapiertje om uit te lekken.
    3. Snijdt de lente uitjes klein. (Ook het groen later te gebruiken als garnering)
    4. Voor de dressing: Gooi de witte wijnazijn in de pan met bakvet en week daarmee de bakresten los.
    5. Doe het vocht in een schaaltje en meng met de mosterd. (evt peper / zout toevoegen)
    6. Giet de krieltjes af en halveer ze. Doe ze in een schaal en strooi de spekjes en lente ui eroverheen. (evt stukjes basilicum toevoegen) Giet de dressing erover.

    Tip

    In plaats van krieltjes kun je ook gewone vastkokende aardappelen nemen. Kook ze dan wat langer in de schil en verdeel ze in kleinere partjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    juist gemaakt en er is hier uitgebreid van gesmult,super lekker! - 06 jul 2013

    Nanda
    van
    0

    Lekker recept. Bedankt cookinghan! - 01 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren