Scones

    Scones

    31keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze scones heb je in een half uurtje op tafel staan. Dit is een heel makkelijk recept en ontzettend lekker. Serveer de scones bijvoorbeeld met wat aardbeienjam, abrikozenjam en een beetje opgeklopte slagroom. De bosbessen en rozijnen in dit recept zijn optioneel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 9 scones

    • 250 gr bloem
    • 65 gr suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 115 gr ijskoude boter (bijvoorbeeld blueband®)
    • handjevol bosbessen of rozijnen
    • 115 gr zure room
    • 1 ei
    • Bestrijk en bestrooi met
    • 1 ei, losgeklopt
    • 1 eetlepel suiker, of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in met boter.
    2. Mix de boter en suiker. Meng zout, bakpoeder, baksoda en het losgeklopte ei erdoor. Voeg de helft van de bloem en de helft van de zure room toe, mix goed. Voeg de resterende bloem en zure room toe, en mix tot er een deegbal ontstaat. Het deeg hoort een beetje nat te zijn.
    3. Doe het deeg in een grote kom en kneed voorzichtig (met de hand) de verse bosbessen of krentjes door het beslag (dit is optioneel).
    4. Verdeel het deeg in 9 ballen en leg deze op de ingevette bakplaat. Besmeer de scones met losgeklopt ei en bestrooi ze daarna met suiker.
    5. Bak de scones ong. 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de scones 2 minuten op de bakplaat afkoelen, en laat ze daarna verder op een rooster afkoelen. Het is het lekkerst om de scones warm te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Chantal
    van
    1

    Lekker!! Goed recept voor scones, en je kunt varieren, door er bijvoorbeeld frambozen, rozijntjes of stukjes appel door te doen! - 03 jun 2013

    Marjel
    van
    0

    De laatste keer dat ik dit recept heb gemaakt, heb ik 2 volle handen verse bosbessen toegevoegd. Ze waren erg lekker! - 13 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren