Whoopie pies met chocoladepasta

    Whoopie pies met chocoladepasta

    10keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze whoopies zijn heel makkelijk te maken. Deze kleine Amerikaanse gebakjes worden gemaakt van twee cake-achtige koekjes met een laagje chocoladepasta ertussen. Je kunt zelf chocoladecrème maken, maar ik gebruik voor het gemak gewoon Nutella!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 whoopie pies

    • 250 gr fijne kristalsuiker
    • 220 gr boter
    • 3 eidooiers
    • de inhoud van een half vanillestokje
    • 300 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • Vulling
    • 12 theelepels chocoladepasta (zoals Nutella)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek twee bakplaten met bakpapier of vet ze licht in.
    2. Mix de zachte boter en de fijne kristalsuiker tot een romige massa. Voeg de eidooiers en de zaadjes uit het vanillestokje toe. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg ook dit aan het mengsel toe. Mix door.
    3. Kneed met je handen (of laat dit je kinderen doen!) kleine balletjes van ongeveer 2,5 cm in diameter en leg ze met enige ruimte (5 cm) van elkaar op de bakplaten.
    4. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de randjes iets bruin worden. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Besmeer de helft van de koekjes aan de platte kant met chocoladepasta en druk hier een ander koekje met de platte kant tegenaan om de whoopie pies te vormen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren