Worstenbroodjes van David

    Worstenbroodjes van David

    2keer bewaard
    1uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes. Zowel de broodjes als de worstjes die erin zitten, maak je helemaal zelf.

    david01 Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 stuks

    • 250 gram bloem
    • 6 gram zout
    • 70 gram boter
    • 10 gram suiker
    • 1 zakje gist
    • 125 gram lauwe melk
    • 450 gram gehakt (half-om-half, gekruid)
    • 1 beschuit
    • 1/2 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Stort de bloem op de werkbank en maak er een kuil in.
    2. Strooi het zout op de bloem. Leg in het midden de boter, suiker, gist en de lauwe melk.
    3. Begin met je hand in het midden te roeren en neem daarbij steeds een beetje bloem van de rand bij. Indien er een papje ontstaat kun je steeds meer bloem tegelijkertijd toevoegen.
    4. Begin nu langzaamaan alle ingrediënten door elkaar te kneden. Kneed het deeg tot het soepel en glad is.
    5. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken (weeg eventueel af).
    6. Maak van de stukjes deegbolletjes door er met de hand op te drukken en langzaam een draaiende beweging te maken. Voel je weerstand dan til je de hand langzaam omhoog.
    7. Laat 10 minuten rijzen onder vershoudfolie.
    8. Kneed gehakt, ei en beschuit door elkaar en verdeel in 10 porties. Maak van die portie 10 worstjes van ongeveer 8 cm.
    9. Rol de bolletjes deeg uit totdat je een ovaal stukje deeg hebt. Leg het worstje in het midden en vouw de zijkanten naar binnen.
    10. Bevochtig de bovenste zijde met wat ei en vouw de onderste zijde er overheen. Rol door zodat de bovenzijde blijft plakken. Leg het worstenbroodje met de onderkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
    11. Laat 45 minuten onder een theedoek rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    12. Bestrijk met ei en bak af in ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren