Risotto met champignons en koriander

    Risotto met champignons en koriander

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie, risotto met kastanjechampignons en koriander. Lekker met een biefstuk en een frisse salade.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 - 4 porties

    • 250 gr kastanjechampignons (1 bakje)
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gehakt
    • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
    • 2 eetlepels olie
    • 1 flink klontje boter
    • 300 gr risotto rijst (bijvoorbeeld arborio)
    • 200 ml witte wijn
    • ong. 400 ml kippenbouillon
    • ong. 400 ml water
    • zout en peper naar smaak
    • half bosje verse koriander, fijngesneden
    • handje parmezaanse kaas
    • halve citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snij de champignons in plakjes en bak deze in een klein beetje olie in een koekenpan aan tot ze zacht worden. Voeg peper naar smaak toe. Zet de pan van het vuur.
    2. Snij ui en selderij in hele kleine blokjes. Snij de knoflook heel fijn. Doe 2 eetlepels olie en een flink klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui, bleekselderij en knoflook ongeveer 7 minuten, tot de geuren zich vermengen.
    3. Voeg de rijst toe en roerbak dit zodat de rijst het vocht van de groenten een beetje opneemt.
    4. Voeg de wijn toe en laat dit al roerend opnemen door de rijst. Verwarm ondertussen de kippenbouillon gemengd met water in een pannetje op laag vuur.
    5. Voeg nu warme kippenbouillon toe aan de pan zodat de rijst ruim onder staat. Roer regelmatig door de rijst en laat de rijst het vocht absorberen. Voeg na een tijdje indien nodig nog meer kippenbouillon toe, en breng op smaak met zout en peper. Het hele proces van het wijn toevoegen totdat de risotto gaar is, duurt ongeveer 30 minuten.
    6. Als de risotto beetgaar is en min of meer drooggekookt, voeg je de champignons, koriander, handje parmezaanse kaas en de uitgeperste halve citroen toe. Meng goed door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren