Aardbeien-rabarbertaart

    Aardbeien-rabarbertaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    625 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Erg lekker met een bolletje vanilleijs. Je kunt zowel verse als diepvries rabarber gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr suiker
    • 60 gr bloem
    • 450 gr rabarber, in stukjes
    • 700 gr aardbeien, in stukjes
    • 1 recept voor twee lagen taartdeeg
    • 30 gr boter
    • 1 eidooier
    • 25 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 400°C.
    2. Meng bloem en suiker in een grote kom. Voeg de in stukjes gesneden aardbeien en rabarber toe. Meng met de suiker en bloem en laat 30 minuten staan.
    3. Schenk de vulling in de taartbodem. Verdeel de boter in klontjes over de vulling en dek af met de tweede laag taartdeeg. Druk de randjes dicht met wat water.
    4. Klop de eidooier los en bestrijk hiermee de taart. Bestrooi met suiker. Snijd kleine openingen in de bovenkant om stoom te laten ontsnappen.
    5. Bak de taart 35-40 minuten lichtbruin in de voorverwarmde oven. Laat op een rooster afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren