Blanke stoofpeertjes

    Blanke stoofpeertjes

    3keer bewaard
    1uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Stoofpeertjes hoeven niet altijd rood te zijn. Deze blanke stoofpeertjes smaken erg lekker bij brownies, ijs, in yoghurt met muesli, of geserveerd bij wentelteefjes. Ik heb deze stoofpeertjes van het weekend voor moederdag gemaakt en ze vielen erg in de smaak!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 20 stukjes peer

    • 1 liter water
    • 5 harde handperen
    • 265 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 2 theelepels kruidnagel
    • 5 zwarte peperkorrels
    • 1 halve citroen
    • 1 vanilleboon, in de lengte doorgesneden
    • 3 anijssterren
    • 4 dunne plakjes gemberwortel, geschild (of meer naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

      Bereidingswijze

    1. Zet een pan met 1 liter water op hoog vuur. Zet het vuur laag zodra het water kookt. Schil de harde handperen, snij ze in vieren, en verwijder steel en klokhuizen.
    2. Voeg als het water zachtjes kookt de suiker toe, en roer goed totdat de suiker in zijn geheel is opgelost. Voeg daarna het kaneelstokje, de kruidnagel, zwarte peperkorrels, 1/2 citroen, vanilleboon, anijssterren en gemberwortel toe. Voeg de peertjes toe, dek de pan af met een deksel, en stoof de peertjes in 1,5 tot 2 uur gaar en zacht in zachtjes kokend water. Roer de peertjes af en toe om, zodat ze gelijkmatig zacht worden.
    3. Laat de peertjes in hun sap afkoelen als ze gaar zijn. Serveer de peertjes met een paar eetlepels van het kookvocht (siroop). Serveer de peertjes warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren