Andijvie stamppot

    Andijvie stamppot

    40keer bewaard
    40min


    108 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept van mijn moeder gekregen. Ik vond dit recept heel erg lekker toen ik klein was (en nu nog steeds!). Deze stamppot met rauwe andijvie is erg lekker met een bakje appelmoes ernaast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    • 2 bakjes spekblokjes
    • 2 braadworsten
    • 1 flinke scheut melk
    • 1 snufje nootmuskaat, naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 100 gr boter (of naar smaak)
    • 400 gr gesneden andijvie, schoongespoeld
    • 175 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

      Bereidingswijze

    1. Zet een grote pan met licht gezouten water op en kook hierin de aardappelen gaar en kruimig, ongeveer 20 tot 25 minuten. Giet de aardappelen af en zet opzij.
    2. Bak ondertussen de spekjes goudbruin in een koekenpan met wat boter. Zet opzij. Bak de braadworsten in dezelfde koekenpan goudbruin en gaar (ze mogen niet meer roze zijn van binnen).
    3. Voeg een flinke scheut melk, nootmuskaat, zout en peper, en driekwart van de boter toe aan de pan met aardappelen. Pureer de aardappelen tot een gladde puree. Voeg naar smaak meer boter, zout en peper toe. Voeg meer melk toe als de puree te dik is.
    4. Voeg steeds handjesvol rauwe andijvie toe terwijl je blijft mixen, en voeg ook de spekblokjes toe (met een beetje van het bakvet). Voeg de geraspte kaas toe, zet de pan terug op laag vuur, en roer door de stamppot met een pollepel tot de kaas gesmolten is en de stamppot goed heet is geworden. Serveer samen met de braadworsten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    MoniqueWijnhoven
    20

    Super lekker. Eenvoudig snel te bereiden - 04 feb 2014

    icvdhoff
    van
    6

    Beetje knoflook toevoegen aan de spekjes, maakt het nog lekkerder. - 17 sep 2014

    van
    4

    Heerlijk! Dit is inmiddels een favoriet. Aan het eind doe ik er nog een lepeltje creme fraiche door. Wordt het nog lekkerder. - 29 sep 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren