Mexicaanse crème caramel

    Mexicaanse crème caramel

    10keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze crème caramel wordt in Mexico 'flan' genoemd en deze versie is de meest romige die je kunt vinden, door de toevoeging van roomkaas! Deze crème caramel wordt gestoomd in plaats van gebakken.

    gema Jalisco, Mexico

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eetlepels suiker
    • 400 ml gezoete gecondenseerde melk
    • 400 ml ongezoete gecondenseerde melk (koffiemelk)
    • 5 eieren
    • 200 gr roomkaas
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Strooi de suiker over de bodem van een ronde bakvorm van 23 cm doorsnee. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren, tot de suiker smelt en bruin wordt, in ongeveer 10 minuten. Let goed op, want de suiker verbrandt snel. Laat afkoelen.
    2. Meng roomkaas, gezoete en ongezoete gecondenseerde melk, eieren en vanille in een blender en meng in ongeveer een minuut tot een glad mengsel. Schenk het mengsel over de hard geworden karamel in de bakvorm en dek af met folie.
    3. Zet een rek of rooster onder in een grote pan met kokend water. Zet hier het bakblik bovenop, doe de deksel op de pan en laat de flan op middelhoog vuur stomen tot de flan stevig is, na ongeveer 45 minuten. Draai de vorm om op een serveerschaal en laat afkoelen voor serveren.

    Video

    Mexicaanse crème caramel
    Mexicaanse crème caramel

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    KavitaKalyan-Jiawan
    0

    Geprobeerd, maar hoe weet ik als het gaar is? Ik heb toen een satestokje gebruikt om te prikken en bleek dat het aan de zijkanten gaar was, maar in t midden niet. Na 5 min kwam Ik het weer checken, dus zag ik dat mijn flan in het midden een diepe scheur had en het water op was. Kan t daaraan liggen? Bovendien heb ik hem gelijk overgeplaatst naar een schaal en het is gewoon in stukken gevallen erop. Kun je me aub tips geven voor deze twee kwesties? - 12 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren