Romige selderijsoep

    Romige selderijsoep

    3keer bewaard
    1uur5min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Een romige soep, lekker als lunch of voorgerecht.

    Silvia Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter kippen- of groentebouillon
    • 500 gr bleekselderij stengels
    • 1 stengel prei
    • 50 ml room
    • 2 eetlepels peterselie (gedroogd)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Was en snijd de prei in dunne ringetjes en fruit deze in wat olie tot hij zacht is.
    2. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en breng deze in de bouillon aan de kook. Voeg de zacht geworden prei toe en laat het geheel een uur op een laag vuur sudderen.
    3. Na een uur sudderen, maak je de soep vloeibaar met behulp van een staafmixer. Doe de soep weer terug in de pan en voeg de room toe. Voeg vervolgens de peterselie toe en verwarm de soep goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren