Chimichurri saus

    (5)
    3 uur 15 minuten

    Een klassiek, smaakvol chimichurri recept, rechtstreeks uit Argentinië! Serveer deze saus bij steak, of gebruik het als marinade voor kip op de barbecue. Vele mogelijkheden!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel gehakte lenteui
    • 2 eetlepels gehakte groene paprika
    • 2 eetlepels gehakte verse oregano
    • 180 ml olijfolie
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Pureer tot een enigszins glad geheel. Zet een nacht of minstens 3 uur in de koelkast voor het beste resultaat.

    Tip

    Serveer chimichurri over biefstuk van de barbecue.

    Video

    Chimichurri
    Chimichurri

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren