Chimichurri saus

    Chimichurri saus

    (5)
    5keer bewaard
    3uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek, smaakvol chimichurri recept, rechtstreeks uit Argentinië! Serveer deze saus bij steak, of gebruik het als marinade voor kip op de barbecue. Vele mogelijkheden!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels gehakte verse basilicum
    • 1 eetlepel gehakte lenteui
    • 2 eetlepels gehakte groene paprika
    • 2 eetlepels gehakte verse oregano
    • 180 ml olijfolie
    • 4 eetlepels witte wijnazijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Pureer tot een enigszins glad geheel. Zet een nacht of minstens 3 uur in de koelkast voor het beste resultaat.

    Tip

    Serveer chimichurri over biefstuk van de barbecue.

    Video

    Chimichurri
    Chimichurri
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren