Geroosterde varkenshaas met appel-sherrysaus

    Geroosterde varkenshaas met appel-sherrysaus

    6keer bewaard
    1uur10min


    135 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldig recept voor varkenshaas. De hele filets worden een nacht gemarineerd, vervolgens geroosterd en geserveerd met een saus op basis van appelmoes en sherry.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 hele varkenshaasjes
    • 1/8 theelepel mosterdpoeder
    • 1/8 theelepel droge tijm
    • 100 ml droge sherry
    • 100 ml ketjap
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels gemberwortel, fijngehakt
    • 250 gr appelmoes
    • 2 eetlepels droge sherry
    • 1 eetlepel ketjap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De filets inwrijven met mosterdpoeder en tijm. In een niet-metalen ovenschaal leggen en 100 ml sherry, 100 ml ketjap, knoflook en gember toevoegen. De haasjes goed door de marinade wentelen, de schaal afdekken en een nacht in de koelkast zetten.
    2. De oven voorverwarmen op 160°C/gasstand 3.
    3. De varkenshaasjes in de ovenschaal in de voorverwarmde oven roosteren tot de interne vleestemperatuur 70°C heeft bereikt. Tijdens het roosteren het vlees af en toe met marinade insmeren.
    4. Intussen in een pannetje op matig hoog vuur de appelmoes verwarmen. 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel ketjap toevoegen, goed roeren, het vuur laag zetten en zachtjes laten doorkoken. Schenk de saus over het varkensvlees zodra dit uit de oven komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FrédeGroot
    1

    Heerlijk, een supergerecht.... Aanradertje deze recept. - 07 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren