Hutspot met spek

    Hutspot met spek

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek, hartig Nederlands recept, makkelijk om te maken en kan een hoofdgerecht of bijgerecht zijn.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 aardappels
    • 6 wortels
    • 1 witte ui (fijngesneden)
    • 1 pak spekblokjes
    • klontje boter / melk (optioneel)
    • peper en zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de wortels in ruim kokend water tot dat ze zacht zijn, doe het zelfde voor de aardappels (ongeveer 20 minuten).
    2. Meng het spek met de ui in een braadpan en bak totdat het spek een beetje knapperig wordt.
    3. Meng de aardappels en wortels in een pan en pureer tot dat het een zachte puree is. Voeg eventueel een klontje boter en/of een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Serveer met het spek en ui bovenop of ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren