Thaise basilicumkip

    Thaise basilicumkip

    3keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een erg lekker en snel gerecht. Varieer met de hoeveelheid chilipeper om het gerecht pikanter of juist milder te maken. Het is geen probleem om wat meer champignons toe te voegen voor wat extra groente. Serveren met rijst zorgt voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eetlepels chili-olie (mix chilisaus met (wok)olie)
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 á 2 chilipepers
    • 2 kipfilets in stukjes
    • 1 1/2 eetlepel rietsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel zwarte peper
    • 5 eetlepels oestersaus
    • 200 gram champignons
    • 1 grote ui fijngesneden
    • 1/2 bosje verse basilicum (gehakt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Olie verhitten. Knoflook en chilipepers goudbruin bakken. Kip en suiker erbij en op smaak brengen met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar.
    2. Roer de oestersaus erdoor. Champignons en ui toevoegen en gaar bakken. Haal van het vuur en roer de gehakte basilicum erdoor. Laat dit 2 minuten intrekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren