Mexicaanse bonenpuree (frijoles refritos)

    Deze bonenpuree (refried beans) wordt vaak geserveerd als bijgerecht in een Mexicaans restaurant. Je kunt het heel makkelijk zelf maken, met bonen uit blik. Soms verkruimel ik nog wat uitgebakken spek over bonenpuree.


    44 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels spekvet (of reuzel, of boter)
    • 2 eetlepels fijngehakte ui
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1 blik (van 425 gr) pintobonen (of bruine bonen)
    • 1/4 theelepel gemalen komijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit spekvet in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en de knoflook in het hete spekvet tot de uien zacht zijn, 5 tot 7 minuten. Meng de bonen en de komijn door het uienmengsel en pureer met een aardappelstamper, tot de gewenste dikte. Roerbak het bonenmengsel tot het goed warm is, in 3 tot 5 minuten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties