Rolbare fondant

Rolbare fondant

16keer bewaard
25min


43 personen hebben dit gemaakt

Ik heb eindelijk mijn recept voor zelfgemaakte fondant geperfectioneerd. Je hoeft geen eiwitten of marshmallows te gebruiken, maar je maakt dit met ingrediënten die de meeste hobby-taartenbakkers wel in de keuken hebben.

IthilienDude

Ingrediënten
Opbrengst: 225 gram fondant

 • 5 eetlepels water, apart te verwerken
 • 1 theelepel gelatinepoeder
 • 225 gr poedersuiker
 • 1 eetlepel glucosestroop (optioneel)
 • 1 theelepel glycerine (optioneel)

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:25min 

 1. als je een marmeren of granieten werkblad hebt, vet deze dan rijkelijk in. Vet ook een paletmes in.
 2. Meng 1 eetlepel water met de gelatinepoeder in een klein kommetje. Laat inweken.
 3. Meng in een hittebestendige steelpan suiker, 4 eetlepels water en de glycosestroop. Verhit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost, blijf voorzichtig roeren.
 4. Breng het mengsel aan de kook en laat het dan 2-3 minuten koken, tot een suiker-thermometer aangeeft dat de siroop 112°C is.
 5. Terwijl de suiker kookt, verhit je de geweekte gelatine in het kommetje boven een steelpan met kokend water, tot de gelatine helemaal is opgelost.
 6. Als het suikermengsel de juiste temperatuur heeft bereikt, zet je de pan van het vuur en doop je de onderkant van de pan in koud water, zodat het kookproces stopt. Laat een paar tellen afkoelen.
 7. Voeg de gelatine en glycerine toe aan de suiker, en roer voorzichtig door.
 8. Schenk het mengsel uit op een (marmeren/grantieten) oppervlak en spreid en draai het mengsel uit met een paletmes, tot het een pasta vormt en klei-achtig wordt.
 9. Stop de fondant in een boterhamzakje, of wikkel in plastic huishoudfolie en leg het minstens een paar uur (of een nacht) in de koelkast.

Video

Fondant voor taart en cake
Fondant voor taart en cake

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

AlinaBergsma
0

Ik heb dit recept nog niet geprobeerd, maar wil dit wel een keer proberen. Jammer dat de 43 mensen die het tot nu toe gemaakt hebben niet een beoordeling gegeven hebben. Ben namelijk wel benieuwd naar de smaak, structuur en werkbaarheid ervan. Wel heb ik nog een belangrijke een tip: Pas het deel over de glycerine in het recept aan. Nu weet ik (en velen met mij) dat dit niét de glycerine is die je bij de drogist haalt maar de glycerine die je bij een kook- of taartenwinkel haalt. Voor mensen met een beperktere kennis van bakken en koken kan het gebruik van de verkeerde glycerine erg vervelende gevolgen hebben. - 14 jul 2016

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren