De beste Italiaanse tiramisu

    De beste Italiaanse tiramisu

    43keer bewaard
    4uur20min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke Italiaanse recept voor tiramisu is de enige die je nodig hebt. Luchtige mascarpone gelaagd met in espresso gedrenkte lange vingers, met een klein beetje cognac of brandy.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr mascarpone
    • 6 eieren, gesplitst
    • 30 lange vingers
    • 350 ml espresso, afgekoeld
    • 3 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels cacaopoeder
    • 50 ml cognac of brandy

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Mix de suiker en de eidooiers tot een licht en romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en de helft van de cognac of brandy en mix door.
    2. Maak de kloppers van de mixer goed schoon en mix dan de eiwitten stijf in een andere kom. Schep de eiwitten door het mascarpone mengsel.
    3. Schenk espresso in een ondiepe schaal met de resterende cognac en 1 theelepel cacaopoeder. Roer goed door. Dip elke lange vinger kort in het mengsel en bedek hiermee de bodem van een glazen schaal van 20 cm doorsnee (rond), of vierkant.
    4. Zodra de bodem is bedekt met een laag lange vingers, bedek je deze met de helft van het mascarponemengsel. Bestuif met de helft van de cacao. Herhaal met nog een laag lange vingers, de resterende mascarpone en eindig met de resterende cacao.
    5. Zet 4 uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Video

    Tiramisu
    Tiramisu

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    NickVeen
    van
    2

    Volgens mij klopt heel het recept niet eigeel met suiker is me gelukt. En dan mascarpone in word gewoon water. Word niks stijfs van. Eiwit is me wel gelukt baal als een stekker 1 kilo mascarpone en zes eieren verprutst hierdoor - 26 aug 2015

    LucieKraaijeveld
    2

    Was erg lekker en niet moeilijk te maken. Heb zelf 43 ipv cognac gebruikt. Ga ik zeker nog eens maken! - 09 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren