Zwitserse macaroni en kaas

    Zwitserse macaroni en kaas

    6keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept heeft mijn tante uit Zwitserland een keer gemaakt en ik maakte hem vaak op de universiteit. U kan alle soorten kaas gebruiken, maar parmezaanse met mozzarella is volgens mij de beste combinatie. In de foto's heb ik parmezaanse en jong belegen kaas gebruikt over meergranen macaroni.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr macaroni
    • 300 gr geraspte kaas
    • 1 witte ui
    • 200 gr spekreepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 5min rusten  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de macaroni in een pan met ruim kokend water gaar. Bak het spek tot dat het knapperig wordt. Doe de gesnipperde ui in een pan met olijfolie en laat langzaam bakken tot dat de ui zacht en bruin wordt.
    2. Als alles gekookt is, neem een diepe ovenschotel, een laag van ongeveer 2 cm macaroni gevolgd door een dikke laag kaas. Nog een laag macaroni en dan nog een laag kaas.
    3. Leg bovenop het spek met ui met een beetje kaas erbij, leg een deksel op de schaal en laat 5 minuten staan of tot de kaas gesmolten is. Kan ook even in de oven of magnetron.

    Tip

    Kan de volgende dag in de oven opgewarmd worden met een nieuwe laag kaas bovenop en een beetje ketchup erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren