Andijvietaart

    Andijvietaart

    5keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een vegetarische hartige taart met andijvie.

    pien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 -6

    • 5 plakjes roomboter bladerdeeg
    • 2 el olijfolie
    • 1 gesnipperde ui
    • 500 gr andijvie, fijn gesneden
    • 80 gr gezouten cashewnoten, grof gehakt
    • 4 eieren
    • 200 gr crème fraîche
    • 200 gr jongbelegen geraspte kaas
    • Peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
    2. Bekleed een ovenschaal of quichevorm met de ontdooide bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork.
    3. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit de ui een paar minuten. Voeg de andijvie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schep noten en peper en zout erdoor.
    4. Klop de eieren los met de crème fraiche , de helft van de kaas en peper en zout.
    5. Schep de andijvie op het bladerdeeg. Schenk ei/kaas mengsel erover en roer iets door elkaar. Bestrooi met de rest van de kaas.
    6. Bak in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren