Schelpjes pasta carbonara

    Schelpjes pasta carbonara

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassiek recept voor pasta carbonara, maar dan met schelpjespasta en gerookte spekblokjes.

    pien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr schelpjes pasta
    • 2 eieren
    • 1 beker (250 ml) slagroom
    • 50 gr Parmezaanse kaas, (vers) geraspt
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 250 gr gerookte spekblokjes
    • 2 soeplepels pasta kookvocht

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Bak de spekblokjes met wat zwarte peper op middelhoog vuur in een hapjespan.
    2. Kook ondertussen de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar.
    3. Klop de eieren los met de slagroom en voeg 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe en zwarte peper.
    4. Voeg bij de gebakken spekjes een soeplepel pastakookvocht toe.
    5. Giet de pasta af en schep de schelpjes bij de spekjes en roer op een hoog vuur om.
    6. Schenk ei-slagroom mengsel bij de pasta en roer nog even op een hoog vuur. Evt nog 2de soeplepel pastakookvocht toevoegen.
    7. Schep pasta op een bord en voeg nog wat Parmezaanse kaas toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren