Zeevruchten omelet met romige kaassaus

    Zeevruchten omelet met romige kaassaus

    5keer bewaard
    25min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een dunne omelet om een krab en garnalenmengsel gevouwen, geserveerd met een cheddar saus. Perfect voor een speciale brunch of laat diner!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • Vulling
    • 600ml kippenbouillon
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 4 eetlepels slagroom
    • 2 eetlepels boter
    • 170g krabvlees uit blik
    • 170g kleine, gekookte en gepelde garnalen
    • Saus
    • 60ml slagroom
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 115g cheddar, geraspt
    • Snufje nootmuskaat
    • Zout en peper naar smaak
    • Omelet
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 60ml slagroom
    • Zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bereid de vulling door de Dijon mosterd en de kippenbouillon te mengen in een sauspan tot de mosterd opgelost is. Breng zachtjes aan de kook en voeg dan 60ml room en 2 eetlepels boter toe. Zet het vuur middelhoog en laat zachtjes koken tot het vocht voor de helft is ingekookt, roer dan de krab en garnalen erdoorheen; hou warm op een laag vuur.
    2. Bereid de saus door 60ml room met 1 theelepel mosterd te verwarmen op middelhoog vuur. Als het heet is, roer dan de geraspte kaas erdoorheen, breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Hou warm op een laag vuur.
    3. Klop de eieren op met 60ml room, zout en peper tot een glad geheel. Verhit een pan van 20cm doorsnee met een beetje olie op middelhoog vuur. Schenk wat van het eimengsel in de hete pan en draai met de pan zodat je een dunne, gelijkmatige laag ei krijgt. Bak tot het ei stevig is, draai het ei om en bak de andere kant nog een paar seconden.
    4. Lepel wat zeevruchtenvulling op de onderste helft van de omelet. Rol op en serveer met cheddar saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren