Havermoutpap met hazelnoten

    Havermoutpap met hazelnoten

    4keer bewaard
    22min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is leuk wakker worden! Losjes gebaseerd op het recept van Bill Granger. Makkelijk en gezond ontbijt, met veel variatiemogelijkheden. En havervlokken kosten bijna niets!

    Chef Rob Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 5 volle eetlepels havervlokken
    • 150 ml melk
    • 100 ml water
    • 1 klein handje hazelnoten
    • 1 dadel en/of
    • 1 handje krenten/rozijnen
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepels honing/ahornsiroop/suikerstroop/suiker
    • paar druppels vanille-essence (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 5min afkoelen  ›  Klaar in:22min 

    1. Meng de havervlokken met de melk en het water (en de vanille-essence) in een kleine steelpan. Ik doe dit de avond ervoor en zet het pannetje in de koelkast. Zo kunnen de havervlokken alvast weken en heb je 's ochtends weinig gedoe.
    2. Breng de melk met havervlokken ('s ochtends) langzaam aan de kook met een snuf zout. Roer af en toe door.
    3. Plet intussen de hazelnoten met de platte kant van een koksmes, of een bord.
    4. Snijd de dadel over de lengte doormidden zodat je gemakkelijk de pit eruit kunt halen. Snijd in plakjes en bewaar deze samen met de noten in het kommetje waaruit je straks gaat eten.
    5. Zodra de haverpap kookt voeg je de kaneel en de inhoud van het kommetje toe, en laat je het op laag vuur nog 2 minuten pruttelen. Roer hierna alles goed door met de honing en laat nog even afkoelen.

    Tip

    Je kunt blauwe bessen toevoegen voor een mooie blauwe pap! I.p.v. hazelnoten kan je ook geroosterde zonnebloem- of pompoenpitjes toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren