Appelcake met kaneel-kruimellaag

    Appelcake met kaneel-kruimellaag

    12keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een frisse cake met appel en noten, met een knapperige kaneel-kruimellaag. Lekker bij een kopje thee!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 60 ml karnemelk
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 appels, geschild en in blokjes
    • 25 gr pecannoten (of walnoten), in stukjes gebroken
    • kruimellaag
    • 30 gr bloem
    • 50 gr suiker
    • 2 theelepels kaneel
    • 55 gr boter, koud

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
    2. Meng de zachte boter (op kamertemperatuur) met de suiker en mix dit tot een romig geheel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en mix na elke toevoeging goed door. Voeg vervolgens karnemelk, vanillesuiker en zelfrijzend bakmeel in gedeelten toe en mix tot een glad beslag.
    3. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Hak of breek de pecannoten in kleine stukjes. Schep de appel en noten voorzichtig door het beslag.
    4. Meng in een andere kom de bloem, suiker, kaneel en in blokjes gesneden koude boter. Kneed dit met je handen (of met een mixer met deeghaken) tot een grof kruimelig mengsel.
    5. Schep het cakebeslag in de ingevette vorm. Bestrooi met het kruimelmengsel. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 55-60 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren